Hvem er vi?

Klinisk hypnose er en samleside for leger, tannleger, psykologer, og psykiatere med videreutdanning innen hypnose, som holder til i Asker. Behandlerne jobber sammen for å best kunne hjelpe de som ikke får hjelp noe annet sted, og for å utvikle hypnoterapi som fag.

Hans Dahlseng er psykolog og jobber mye med traumebehandling og med alle former for avhengighet. Traumer er mer enn det som kvalifiserer for en diagnose, det handler om alle tilstander der fortiden er med og former nåtiden på en måte som ikke oppleves bra her og nå. Avhengighet kan være så mangt, Hans har behandlet mennesker for alt fra røykeslutt til å bli fri fra alkoholavhengighet, til å jobbe med mennesker som er avhengig av ulike matvarer og sukker. Hans bruker også hypnose som et verktøy til psykoterapi. Ved å bruke hypnose og hypnotiske metoder i psykoterapi er det lettere å jobbe med ubevisst prosesser raskt og effektivt. Det meste som skjer i hjernen er ubevisst, gjennom hypnose kan man både hente ut informasjon og omprogramere gamle mønstre i det ubevisste. Hans underviser og veileder andre behandlere i hypnose.

Helene Mehl: Barnepsykiater, jobber med alle typer problemstillinger blant barn og unge. Helene jobber også med voksne. Hun kombinerer hypnose med kognitiv terapi, og hun har jobbet mye med angstproblematikk, og møtepunktet mellom kropp og sinn. Helene veileder også andre behandlere i kognitiv terapi.